DESPRE NOI
Claudia Cerbella
MEMBRU FONDATOR

Asemănător unui copac, sărăcia are multe rădăcini. Dar printre numeroasele cauze ale sale, un factor iese în evidență: educația. Nu toate persoanele fără educație trăiesc în sărăcie extremă, dar majoritatea familiilor defavorizate nu au o educație de bază. În cazul acestora, există o probabilitate ridicată să-și țină copiii departe de școală, de multe ori pentru a-i trimite să muncească, ceea ce înseamnă că și copiii lor vor trăi cel mai probabil în sărăcie.

Din păcate, este dificil ca acest cerc vicios al sărăciei să fie întrerupt, fără ca familiile defavorizate să primească ajutor din exterior. De aceea, am hotărât, împreună cu prietena mea Maurizia Pandolfi, alături de care, de altfel, am facut numeroase călătorii în România, să dăm viață unei organizații care să vină în sprijinul copiilor ce provin din familii sărace. Astfel, a luat naștere Fundația Alive.

Prin această asociație, punem la dispoziția tinerilor instrumentele necesare în formarea lor: burse de studiu, materiale didactice, mijloace de învatare în pas cu tehnologia și orice alte elemente le mai sunt necesare pentru a evolua.

În plus, în caltate de fostă învățătoare, sunt cu atât mai dornică să știu că pot contribui la educarea tinerei generații, înlăturând piedicile cauzate de situația economică a familiei din care provine fiecare copil. Din această implicare sufletească, pornește și sprijinul economic pe care îl oferă Fundația Alive, alături de companiile și persoanele care contribuie prin donații, tinerilor ce provin din familii defavorizate.

Relația dintre sărăcie și educație este complexă, dar știm că educația îi ajută pe oameni să ia decizii mai sănătoase și mai inteligente cu privire la copiii lor, la viața lor și la modul în care trăiesc. Avem încredere că oferind unor copii accesul la educație de calitate, le vom oferi practic șansa unui viitor mai luminos.

Avem încredere că oferind unor copii accesul la educație de calitate, le vom oferi practic șansa unui viitor mai luminos. Claudia Cerbella – Membru fondator Alive Foundation.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.