Școala de vară cu scLIPICI

În România, numai o treime dintre copiii defavorizați termină școala generală. Deși toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul în care s-au născut, când părinții lor se lupta pentru traiul zilnic, aceasta nu mai este o prioritate. Iar fără oportunități reale și acces continuu la educație, mulți dintre acești copii riscă să ajungă la rândul lor adulți în dificultate, care nu-și vor putea susține familia.

Noi, cei de la Fundația Alive, ne dorim să reducem aceste lacune existente în educația din România. Pentru a încuraja continuarea studiilor și pentru a îmbunătăți viziunea copiilor despre școală, am organizat, împreună cu fundația Noi Orizonturi, Școala de Vară pentru satele din jurul Sibiului. Participarea a fost ridicată, peste 200 de copii bucurându-se de beneficiile educației într-un mediu prietenos și potrivit.

Am avut ca partener elefant.ro, care a donat cărți și jocuri educative. Printre acestea, cărțile cu Pettson si Findus au avut un real succes. Această serie de cărți pentru copii scrise și ilustrate de autorul suedez Sven Nordqvist prezintă un fermier bătrân și pisica sa, care trăiesc într-o mică fermă din mediul rural. Copiii s-au familiarizat cu aventurile acestei pisici și astfel și-au îmbunătățit abilitățile de citire și de scriere. Alături de alte jocuri educative, elefant.ro a donat și un joc magnetic cu litere, oferind astfel micuților posibilitatea de a descoperi lumea cuvintelor prin combinarea nelimitată a literelor pe tabla multifuncțională. Astfel, învățarea s-a transformat în distracție creativă, iar unii copii au văzut pentru prima dată cum arata numele lor în scris, ceea ce le-a oferit o mare bucurie.

Încurajam organizarea unor astfel de școli de vară, pentru că ele au rolul de a dezvolta o comunitate mai orientată spre nevoile copiilor din mediile vulnerabile, iar acest lucru este foarte necesar, în special în situația actuală din tara noastră.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.